Dersom du planlegger å reise til Aurlandsdalen og ønsker å komme så tett på naturen som overhodet mulig, er det å leie en hytte et supert alternativ. I den vakre dalen finnes det mange utleiehytter av god standard, og de fleste gir deg et fantastisk utgangspunkt for fotturer i nærområdet. Vi skal nå se nærmere på noen av de mest populære turisthyttene i Aurlandsdalen!

Fjell- og fjordhytter

Aurlandsdalen har variert natur, og du kan derfor leie hytte både ved fjorden og på fjellet. Ønsker du primært å fiske mens du er på ferie i Aurland, vil selvfølgelig en fjordhytte være det mest naturlige å velge. Er du derimot ute etter lange turer i fjellet, kan en fjellhytte være det beste alternativet. Her er våre favoritter:

  • Østerbø Fjellstove AS
  • Aurlandsdalen Turisthytte (DNT)
  • Fretheim Fjordhytter
  • Lunde Camping
  • Winjum Hytter
  • Aurland Fjordhytter

Hvordan velge hytte?

Før du bestiller hytte i Aurlandsdalen kan det være greit å ført kartlegge egne behov og ønsker. Er det for eksempel viktig for deg at hytten har innlagt vann og strøm? Eller trives du godt med primitive løsninger? Tenk også over hyttens omgivelser. Med noen hytter er det mulig å kjøre fram til døren, mens andre ligger ulendt til slik at du må gå et stykke fra parkeringsplassen for å komme deg dit. Er du for eksempel dårlig til bens, kan sistnevnte alternativ bli utfordrende.

Du kan også lese anmeldelser og tilbakemeldinger fra andre turister som har leid hyttene før deg, for eksempel på Tripadvisor.com. Andres erfaringer er virkelig dyrebare når du skal velge overnattingssted. Tenk også på utsikten. Noen trives med utsikt over bygden, mens andre foretrekker vill natur rett utenfor vinduet. I Aurlandsdalen finner du hytter i alle sjangre, så det er ikke tvil om at det finnes en hytte som er skreddersydd for akkurat dine behov her.