Ønsker du å finne et overnattingssted i Aurlandsdalen som kan by på mer enn bare et sted å sove? Vi skal nå se nærmere på ulike fasiliteter som tilbys på overnattingssteder i denne vakre dalen. Uansett om du liker fiske, selvpleie, lange fotturer, båtturer eller noe annet, vil du nok finne noe som faller i smak!

Muligheter for fiske

Når du bor i nærheten av vakre Sognefjorden, har du en gyllen mulighet til å fiske – enten fra land eller båt. Bor du på en campingplass med hytter nærme sjøen, som Fretheim Fjordhytter, har du et fantastisk utgangspunkt for fisketurer i nærområdet. Idylliske Aurlandselva ligger helt innerst i Sognefjorden, og her kan du fiske det som omtales som landets kanskje beste sjøørret. Ikke alle overnattingssteder gir deg umiddelbar nærhet til elv, vann eller fjord, men du vil aldri være langt unna nærmeste fiskested når du er i Aurland. Dette er med andre ord en fasilitet du får uansett hvor du bor i området – mer eller mindre.

Spennende spisesteder og ølsmaking

Når du bor i Aurlandsdalen vil du kunne smake på mange lokale, lekre retter som er tilberedt av råvarer sanket og høstet i nærområdet. De fleste overnattingssteder gir deg tilgang til et spisested. Bor du på Flåmsbrygga Hotell vil du for eksempel ha tilgang til spisesteder som Furukroa Kafè og Flåmstova Restaurant. Her kan du nyte alt fra sjøørret til nybakt brød. På Flåmstova restaurant serveres en lekker a la carte-meny som er tilberedt av dyktige kokker. På Furukroa Kafé kan du nyte enkle retter og raske middager som burgere, sandwicher og lignende. Stikk også innom Ægir BryggeriPub, der du kan nyte en ekte vikingmeny med lokalt øl fra bryggeriet Ægir. Bryggeriet Ægir er blant Norges mest kjente mikrobryggerier, og har alt fra IPA og pils til tykke stouter.