Ønsker du å utforske Aurlandsdalen til fots? Da finnes det mange vakre turruter du kan prøve deg på. Det finnes både krevende og lette turer i området, så se an formen og finn en rute som passer akkurat deg. Både store og små kan utforske Aurlandsdalen til fots, men husk på at naturen er like vill som den er vakker, så se opp for naturkreftene.

Skarvheimen – krevende og lang tur

Ønsker du å prøve deg på en tre dagers tur gjennom Aurlandsdalen? Da er den krevende fotturen i Skarvheimen noe for deg. Strekningen er på 48,7 km, og er best å gjennomføre mellom juni og september. Turen starter i Finse, og fortsetter deretter til Geiterygghytta der du kan overnatte. Deretter går turen videre til Steinbergdalen, Østerbø og Vassbygdi. Underveis får du sett det beste Aurlandsdalen har å by på, med ruvende fjell og vill natur.

Finse til Geiterygghytta som dagstur

Ønsker du en kortere tur enn Skravheimen-turen nevn over, kan du fint korte ned turen slik at startpunktet er Finse, mens Geiterygghytta blir stopp-punktet. Denne turen tar omlag 5 timer, og turen er på 18 km. Dette fungerer supert som en dagstur. Dersom du ikke ønsker å overnatte på Geiterygghytta, kan du også gå tilbake samme dag – forutsatt at du startet turen tidlig på dagen.

Geiterygghytta er en av de mest populære turdestinasjonene i Aurlandsdalen. Mens du vandrer i området kan du oppleve å se både reinsdyr og fjellrev, noe som gjør turen ekstra spennende for deg som interesserer deg for dyreliv. Ta gjerne med en kikkert, slik at du kan se på dyrene fra avstand. Har du med kamera med riktig objektiv, kan du også knipse noen storslåtte bilder på avstand. Du kan også se ulike fuglearter på turen, så her gjelder det å være årvåken om du vil se dyrene i levende live.